AlgemeenEventsInterieuradvies

ShowUP september 2019

By 3 september 2019 No Comments

Gisteren mocht ik weer naar ShowUP, de aller-allerleukste beurs voor interieur, stationery, gifts en kids! Heb je een winkel? Dan raad ik je zeker aan om naar de volgende editie van ShowUP te gaan want je vindt hier echt de mooiste en hipste merken. En, wat ik altijd heel belangrijk vind, heel veel merken die bewust bezig zijn met duurzaamheid. Want daar kun je als merk echt niet meer van buiten. Bijna elke stand heeft wel een mooi achtergrond verhaal over het ontstaan van het merk, waar de spullen geproduceerd worden, met welke materialen er gewerkt word enzovoorts… Ik heb op dit gebied weer een aantal pareltjes gevonden hoor!

Original Home

Het merk wat er voor mij echt uitsprong was Original Home. De poster op deze stand trok gelijk mijn aandacht en toen ik de prachtige stoffen met minstens zo mooie verpakkingen (daar ben ik nou eenmaal dol op) zag was ik helemaal verkocht! Patricia vertelde me vervolgens heel duidelijk het verhaal achter het merk. Dat ze de mensen die in het buitenland voor hun werken graag verder helpen bijvoorbeeld. En dat ze zoveel mogelijk restmateriaal of afvalstoffen gebruiken om nieuwe producten van te maken. Hieronder zie je een paar foto’s van dit gave merk, wil je meer over ze weten neem dan zeker even een kijkje op hun website!

Nog twee duurzame toppers!

Er waren nog twee stands die er qua duurzaamheid echt uitsprongen voor mij. Deze hebben beide niet met wonen te maken maar ik vind ze zeker wel het vermelden waard: Thuisrecycling.nl en Tet. Swimwear.

Bij Thuisrecycling staat alles in het teken van circulair speelgoed. Bouwen met karton, knutselen met plastic doppen en kaarsen maken van gebruikte olie bijvoorbeeld. Ik kocht hier een setje kartonschroeven met een schroevendraaier en kartonzaagje voor mijn kinderen. Ze maken graag hutten van gebruikte kartonnen dozen. Met dit setje kunnen ze veilig snijden/zagen en zonder plakband stukken karton aan elkaar bevestigen met de kartonschroeven! Tip voor de decembermaand dus 😉

Tet. Swimwear heeft echt een supergave collectie swim- en resortwear. Bikinibroekjes die je aan twee kanten kunt dragen, kimono’s voor als je even een ijsje gaat halen, en fijne shirts om zo over je bikini heen te gooien! Lieke zag op Bali zoveel plastic in de zee dat ze dacht dat het toch fijn zou zijn als dat plastic op een andere manier in de zee terecht zou komen… Namelijk gerecycled als bikini! De collectie word gemaakt van plastic afval en nylon afval uit fabrieken. Op de foto zie je een stukje van het recycle proces en een gedeelte van de te gekke nieuwe collectie.

ListenUP: Mind over Matter

Tijdens ShowUP worden ook altijd lezingen gegeven. Ik was deze keer bij de presentatie van buro jantrendman over de belangrijkste trends voor het komende seizoen. Aan de hand van vier thema’s liet hij verschillende sfeerbeelden zien. Super inspirerend! Het waren verschillende trends qua stijl maar de overeenkomst was wel de verbinding tussen tech en natuur, fast- tegenover slow living en een combinatie van pastellen met warme of zelfs felle kleuren. Op de foto’s zie je een aantal close-ups van de trendzone die Jan heeft samengesteld op basis van deze trends.

Simpel maar zo mooi… FIGR1

Ook bij de stand van FIGR1 werd ik hartelijk te woord gestaan. Ik had de producten al weleens voorbij zien komen maar nu kon ik ze dan dus eens goed in het echt bekijken. Superfijne wandplankjes en reageerbuishouders in verschillende houtsoorten. En pracchtige spiegels in verschillende mooie kleuren (roségoud is mijn persoonlijke favoriet!). Mooi design, made in Holland!

Natuurlijk kan ik niet over alles wat ik gezien heb iets vertellen dus daarom volgen hier nog een paar foto’s ter inspiratie. Heb je vragen over een artikel? Stel ze gerust ik help je graag met meer informatie!