AlgemeenBinnenkijkenInterieuradvies

BINNENKIJKEN: Zolder

By 1 september 2020 No Comments

Een nieuwe serie op het blog van Studio Leve: BINNENKIJKEN. Want we zijn allemaal nieuwsgierig hoe andere mensen wonen, toch? Het is de bedoeling om hier interieurs te laten zien waarbij ik geholpen heb met een advies maar natuurlijk ook andere interieurs die ik inspirerend vind!

We beginnen met mijn eigen zolder die we in 2018 hebben verbouwd. Het was een grote, hoge, open ruimte die alleen gebruikt werd om te wassen en heel veel rommel op te slaan… Dat was ik zat en daarbij leek het me ook leuk als de jongens een eigen verdieping kregen, compleet met een eigen douche.

We maakten op zolder twee slaapkamers, een ruimte om te douchen en te wassen en een overloop. Hieronder zie je eerst de slaapkamer met het dierenbehang van Annet Weelink Design. We bouwden zelf een bed met speelhut van underlayment, een speeltafel over de hele lengte van de muur en een inbouwkast.

De tweede slaapkamer kreeg, om de hoogte van de muur te benadrukken, donker behang van een sterrenhemel. Verder gebruikten we ook hier veel blank hout en kwam er een mooi jeansblauwe kleur op de muren.

Tenslotte de wasruimte, we hebben er bewust voor gekozen om deze niet af te sluiten met een deur. Dit om het vele licht wat hier binnenkomt te behouden en het niet te hokkerig te maken. Deze ruimte hebben we overigens een jaar na de eerste verbouwing pas afgemaakt. De wasmachine en droger hebben er eerst nog even vrij in de ruimte gestaan maar hebben nu mooie schuifdeuren zodat ze niet altijd in het zicht staan en we ook wat minder last hebben van het geluid. En ook de douche en wastafel hebben we later pas geplaatst. We zijn echt heel blij met deze toevoeging, het scheelt een hoop gedring met tandenpoetsen en douchen!