AlgemeenBinnenkijkenInterieuradvies

BINNENKIJKEN: Benedenverdieping

By 21 september 2020 No Comments

Een nieuwe serie op het blog van Studio Leve: BINNENKIJKEN. Want we zijn allemaal nieuwsgierig hoe andere mensen wonen, toch? Het is de bedoeling om hier interieurs te laten zien waarbij ik geholpen heb met een advies maar natuurlijk ook andere interieurs die ik inspirerend vind!

In dit tweede deel laat ik mijn woonkamer en keuken zien waar ik gebruik heb gemaakt van warme kleuren, natuurlijk hout en zachte stoffen.

Woonkamer

Toen we in dit huis kwamen wonen kozen we voor een donkergrijze laminaatvloer. Deze vloer paste na een aantal jaren niet meer bij ons, maar ik had geen idee wat ik dan wel vond passen. Inmiddels hadden we op zolder de betonnen vloer lichtgrijs geschilderd en dat beviel heel goed. Dus de laminaatvloer ging eruit en met een paar avonden schilderen hadden we een nieuwe lichte vloer! De grijze muren kregen een verse laag verf. Warm moest het worden! Daarvoor koos ik Spiced Honey van Flexa en een mooie nude tint. De muur achter de televisie kreeg behang van Ferm Living in dezelfde roze tint met een gouden snippertje. Een echt wollen Beni Ouarain vloerkleed uit Marokko maakte het sfeertje af.

Woonkeuken

De wanden in de keuken waren al een aantal jaar groen, deze kleur past heel goed maar ik wilde de keuken wel wat meer bij de kamer betrekken. Daarvoor heb ik twee lijnen op de geschilderde lambrisering geverfd met de kleuren die in de woonkamer op de wanden gebruikt zijn. Ook het kastje wat voor deze muur staat heb ik meegeschilderd, waardoor het lijkt alsof het kastje opgaat in de muur. De roze glazen lamp van Kwantum maakt het helemaal af. Overal in huis komen ook (droog)bloemen in dezelfde kleuren terug. Ze zorgen ervoor dat het samen een geheel vormt.

De keuken heeft openslaande deuren en daardoor geen vensterbanken. Om het raam toch wat te doorbreken, en omdat ik vensterbanken altijd zo gezellig vind, heb ik een houten plank opgehangen in het kozijn. Hierop kan ik lekker wisselen met planten, kaarsen en andere accessoires. De kruidenpotjes op de schouw voorzag ik van zelfgemaakte stickers zodat ze mooi bij de rest van het interieur passen.

De foto’s zijn natuurlijk weer gemaakt door JellieShoots!