AlgemeenInterieuracademieInterieuradvies

Portfolio 1: DESIGNKLASSIEKERS

By 30 augustus 2018 januari 2nd, 2019 No Comments

De opleiding tot Interieurstylist bestaat uit het maken van 4 portfolio opdrachten. Als deze alle vier met succes zijn afgerond ontvang je een certificaat. Met dit certificaat mag je het examen afleggen waarvoor je een officieel diploma ontvangt. Ik zal na afloop van elke portfolio opdracht de uitwerking met jullie delen zodat jullie ook het verloop van mijn opleiding kunnen volgen.

De eerste opdracht ging over designklassiekers. Voor mij als geschiedenis- en feitjesliefhebber natuurlijk een reuze interessant onderwerp! We moesten eerst op zoek naar een designstoel, daarna zochten we er een designlamp bij en uiteindelijk ook nog een kunstwerk. Over al deze objecten maakte ik een verslag maken waar alle belangrijke kenmerken in vermeld moesten worden. Zoals afmetingen, prijzen en materialen en een stukje over de ontwerper van het product.

De stoel

Ik koos voor de Orange Slice Chair van Pierre Paulin om zijn mooie zachte vormen en tegelijk strakke design dat al 58 jaar oud maar nog steeds heel modern is!

De lamp

Na even zoeken viel ik voor de Tango vloerlamp van Francisco Gomez Paz. Deze lamp lijkt door zijn ranke vormen op een sierlijke tangodanser die zich alle kanten op kan bewegen. De lamp kun je door de flexibele verbindingen zo richten als je zelf wilt. Het zwarte staal en de sierlijke en tegelijk strakke vorm van de lamp zorgen voor de verbinding met de Orange SliceChair.

Het kunstwerk

Voor het kunstwerk koos is voor een natuurlijk object. De Quilt Garden van Studio Carolijn Slottjes. Dit zijn tegels van vilt die je kunt vullen met planten. Hierdoor heb je een levendig en altijd veranderend kunstwerk aan de muur die de ruimte bovendien ook nog eens voorziet van extra zuurstof en de lucht zuivert. Win-win dus!

Sfeerimpressie

Samen met de uitwerkingen van deze producten moesten we een sfeerimpressie van een zelfgekozen ruimte inleveren. Ik koos voor een stoere ruimte met bakstenen muren, deels afgebikt stucwerk, een betonnen vloer en zwarte stalen kozijnen waar de lamp, de stoel en het kunstwerk goed bij passen. Om de ruimte wat meer warmte te geven voegde ik een Perzisch tapijt met Nain patroon toe. Hiermee kader je het zitgedeelte ook gelijk meer af.

Wat mij betreft een heerlijke plek om lekker weg te kruipen met een boek toch?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.