AlgemeenEventsInterieuradvies

Events: ShowUP september 2018

By 6 september 2018 januari 2nd, 2019 No Comments

Afgelopen maandag ben ik voor het eerst naar ShowUP geweest. Al een aantal jaar zag ik de mooie foto’s van mensen die erbij waren voorbij komen en nu kon ik het dus allemaal met eigen ogen bekijken!

ShowUP is een interieur en lifestyle beurs waar heel veel inspirerende merken hun nieuwe collecties en producten presenteren. Er worden lezingen gegeven over bijvoorbeeld het gebruik van social media en kleurentrends. En er is volop gelegenheid om gezellig bij te kletsen en lekker te eten en drinken. Ik at bijvoorbeeld een broodje van Vuurbrood, een van de aanwezige foodtrucks. Om je vingers bij af te likken zo lekker…

Duurzaamheid rocks

Ook hier werd al snel duidelijk dat de interieurwereld in rap tempo duurzamer en bewuster wordt. Een heel groot gedeelte van de merken lieten duidelijk zien dat ze op een bewuste manier produceren, zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruiken of bijvoorbeeld gerecyclede materialen hergebruiken. Super fijn om te zien en heel inspirerend om de uitleg van deze merken eens live te horen!

Mijn favorieten

Ik deel hier een aantal van de meest inspirerende merken wat mij betreft! Als je op de merknaam klikt kom je direct op de website terecht.

                                                         

Bij binnenkomst liep ik tegen een installatie aan waar de lampen van woodUmix werden gebruikt. Ik was gelijk verliefd! Deze lampen worden ontworpen en geproduceerd in Denemarken met oog voor de ambachtelijke Scandinavische tradities.

Bij Liv Interior zag ik mooie vloerkleden van gerecyclede materialen.

                                                                                                      Skagerak Denmark maakt prachtig eenvoudige houten meubels. Ze doen dit op een verantwoorde manier en zijn bijvoorbeeld B Corp. gecertificeerd. Verder zettenze  zich in voor meer transparantie van de keten en gebruiken ze alleen FSC gecertificeerd hout.

De wasbare kleden van Lorena Canals trokken direct mijn aandacht! Want ik vind kleden prachtig maar ook zo onhandig in gebruik, zeker met kinderen in huis. Ik kreeg een ontzettend enthousiaste uitleg van de Nederlandse distributeur van dit Spaanse merk en ben thuis gelijk gaan kijken welk kleed of kussen, want die hebben ze ook, ik voor mezelf ga aanschaffen.

foto: website Tolhuijs

Een bedrijf wat zeker niet in dit rijtje mag ontbreken is Tolhuijs Design. Ik kwam de coole Fency rekken al regelmatig tegen op Instagram dus toen ik de stand ontdekte ben ik er natuurlijk gelijk op afgestapt om een praatje te maken. Tolhuijs maakt gebruik van het zogeheten upcycling van materialen. De materialen die bij fabrieken weggegooid worden krijgen bij Tolhuijs een nieuw leven. De eerder genoemde Fency wandrekken worden bijvoorbeeld gemaakt van resten van een hekwerkfabriek. Bij Tolhuijs geloven ze in tweede kansen en daarom laten ze hun producten maken door gevangenen en sociale werkplaatsen. Mooi verhaal toch!

foto: website Boro Mini

Tot slot nog Boro Mini. Dit 100% plantaardige babylabel had de stand super mooi aangekleed met de planten en wortels waar ze hun producten mee kleuren.

Een merk wat mij ook heel erg aansprak is Valence. Hierover vertel ik binnenkort in een nieuw blog ‘Merk in de Spotlights’ meer… Nieuwsgierig? Check dan alvast even de link naar de website!

ListenUP

Tijdens ListenUP kon je een lezing bijwonen, maandagochtend was de lezing over kleurentrends van Francq Colors aan de beurt. Fijn om een klein uurtje te kunnen luisteren en kijken naar de nieuwste trends voor 2019!

Vol inspiratie kwam ik weer thuis dus de volgende keer ben ik er zeker weer bij!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.