AlgemeenInterieuracademieInterieuradviesMerk in de spotlights

Merk in de spotlights: Open Desk

By 27 augustus 2018 januari 2nd, 2019 No Comments

Sinds de start van mijn opleiding ben ik al zoveel leuke nieuwe concepten en merken tegengekomen dat ik deze graag met jullie wil delen!

Een bedrijf dat ik tijdens één van de eerste opdrachten tegenkwam is Open Desk. We moesten op zoek naar een trend die op de Salone del Mobile, dé interieurbeurs in Milaan, aanwezig was. Wat mij betreft was duurzaamheid alom aanwezig.

Online meubel marktplaats

Open Desk was dus een van de bedrijven die zich presenteerde op de beurs. Open Desk is een online meubel marktplaats, opgericht om de traditionele massaproductie te doorbreken. Ze hebben geen fabriek of opslagruimte,ze vervoeren geen meubels over de hele wereld. In plaats daarvan verbinden ze klanten aan onafhankelijke, lokale vakmensen die verbonden zijn aan het wereldwijde Open Desk netwerk. Deze ‘makers’ gebruiken lokaal verkrijgbaar, duurzaam FSC gecertificeerd hout en werken volgens het door Open Desk aangeleverde design. Doordat de maker direct levert aan de klant worden transportkosten uitgespaard, levertijden verkort en word de impact van onze consumptie op het milieu gereduceerd.

Consumenten die de meubels willen kopen zoeken op de website van Open Desk een ontwerp uit dat bij ze past en krijgen dan, nadat ze hebben aangegeven waar ze wonen, een lijst te zien van ‘makers’ in de buurt die de meubels van Open Desk kunnen maken. Deze ‘maker’ produceert vervolgens het ontwerp en levert direct aan de klant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit alles past natuurlijk perfect bij de wens om beter voor onze planeet en de mensen die er wonen te zorgen en ons tegelijkertijd te omringen met spullen die functioneel en mooi zijn!

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.opendesk.cc!

Ik ben vooral verliefd geworden op de te gekke lockerkast met plantenbak voor de nodige frisse lucht op je werkplek. Wie weet mag ik deze nog eens gebruiken voor een hippe kantoorinrichting… Dromen moet je uitspreken toch?!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.