AlgemeenInterieuracademieInterieuradvies

De Interieuracademie – Part 1

By 30 april 2018 januari 2nd, 2019 No Comments

De opleiding Interieurstyling in Den Haag is inmiddels gestart. De eerste drie lessen zijn voorbij gevlogen en ik ben elke keer weer zo enthousiast! Wat is het heerlijk om je 2,5 uur onder te dompelen in de wereld van interieur.

Zo behandelden we in les 2 designklassiekers. Ik ben een onwijze geschiedenis-fan dus deze les vond ik super interessant. En als je ziet hoe een ontwerp tot stand is gekomen dan wil je eigenlijk geen replica’s meer… Maar een stoel van €10.000,- ligt natuurlijk ook niet echt binnen handbereik 🙂 Mooi om te zien dat sommige ontwerpen al meer dan 50 jaar oud zijn en nog steeds heel erg modern zijn. Hieronder zie je de opdracht die ik hierover moest maken voor mijn portfolio. Ik koos voor de Orange Slice Chair van Pierre Paulin omdat ik het een mooi minimalistisch ontwerp vind dat er vanuit elke hoek weer anders uitziet. Het ontwerp is al 58 jaar oud en word nog steeds geproduceerd in de meest geweldige stoffen! Je snapt het al… deze stoel staat vanaf nu op mijn wishlist!

We hebben ook geoefend met perspectief tekenen, wat ik erg lastig vind, en het maken van sfeerimpressies. Het is heel erg leuk om dit in groepsverband te doen omdat iedereen toch zijn eigen stijl heeft. Door naar elkaar te kijken zie je zoveel andere mogelijkheden. Tijdens de lessen moeten we ook onze afgeronde opdrachten aan elkaar presenteren. Ik vind het heel erg fijn dat we dit oefenen want tijdens ons examen worden we natuurlijk ook beoordeeld op presentatie.

Tijdens les 2 kregen we de opdracht om thuis uit te zoeken wat een trend was voor het komende jaar. Dit naar aanleiding van de Salone del Mobile in Milaan die tijdens die week werd gehouden. Ik heb zo’n gaaf concept gevonden wat helemaal past bij de duurzame trend van nu! Daarover vertel ik jullie in mijn volgende blog graag meer.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.