In 2011 ben ik met mijn gezin in een nieuwbouwwoning gaan wonen. We waren op dat moment met z’n drieen dus we hadden genoeg aan de slaapkamers op de eerste verdieping. Daarom hebben we de zolder op dat moment gelaten voor wat het was: een grote, hoge open ruimte.

Na een aantal jaar groeide ons gezin en begon ik me steeds meer te ergeren aan onze rommelzolder dus maakten we plannen om de zolder te verbouwen. In 2018 was het zover, ik zorgde ervoor dat de indeling op papier kwam te staan en de aannemer ging aan de slag!

01

Moodboards

Ik begon met het maken van een moodboard voor elke kamer.

02

Plattegrond

Daarnaast ging ik natuurlijk aan de slag met de plattegrond van de zolder. Eerst zetten we onze wensen op een rijtje: we wilden graag twee slaapkamers en een ruimte waar de wasmachine en droger konden staan met daarbij ruimte voor een douche en wastafel. Extra bergruimte was niet nodig want we wilden juist van al die rommel af.

03

Resultaat

We kwamen best wat uitdagingen tegen, met de ramen bijvoorbeeld. Aan de voorgevel zaten al twee dakkapellen maar aan de achterzijde was helemaal geen raam. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de zolder horizontaal op te splitsen, daarvoor hadden we dus wel een nieuw raam aan de achterzijde nodig. Hier kwam een Velux dakraam. En we deelden de ruimte ook nog op tussen de twee dakkapellen in. Op deze manier kregen we een slaapkamer aan de achterkant met een dakraam, een slaapkamer aan de voorkant met een dakkapel en een ruimte voor de wasmachine e.d. met een dakkapel. We hebben er voor gekozen om de ‘natte’ ruimte open te laten, dus zonder deur naar de overloop. Op deze manier behouden we het vele daglicht en het open karakter van de zolder.

Benieuwd naar meer foto’s van het resultaat? Bekijk dan de BINNENKIJKER die ik hierover maakte!