Deze woning in Heemstede was het ouderlijk huis van een van de nieuwe bewoners. Ze gaan flink aanpakken om het helemaal eigen en van deze tijd te maken. Er komt een nieuwe keuken, de vloeren worden vervangen en alle muren worden glad gemaakt. Ook aan de indeling moet het een en ander veranderd worden. Zo is er bijvoorbeeld geen hal aanwezig maar willen ze wel graag jassen en schoenen netjes op kunnen bergen bij de deur. De ruimte is beperkt maar toch willen ze ook graag een kookeiland/bar in de keuken dus daarom heb ik voorgesteld om twee plattegronden voor ze te maken zodat ze kunnen zien wat verschillende opstellingen doen voor de ruimte.

01

Moodboard

De wens was een huis waar je tot rust kunt komen. Met natuurlijke kleuren en materialen zet je een relaxte basis neer.

02

Optie 1

Hier koos ik ervoor om de bestaande haard te laten staan maar deze wel op te knappen. De openhaard word helemaal betegeld met Marokkaanse zelliges, deze worden dan ook boven het aanrecht aangebracht om eenheid te creƫren. De bank staat tegenover een op maat gemaakte kast die om de ramen heen geplaatst word tussen beide wanden. De eettafel word in het verlengde van het keukeneiland geplaatst. Op deze manier kun je met heel veel mensen aan de bar en om de tafel heen zitten.

03

Optie 2

Bij de tweede optie koos ik voor een doorkijkhaard waar aan de achterkant een garderobekast gemaakt kan worden. Hier staat de bank richting de haard geplaatst en kijk je dus ook naar de keuken. Vanuit de keuken kun je ook van het haardvuur genieten. Bij deze optie staat er alleen een eiland in de keuken en word de eettafel naast het zitgedeelte geplaatst. Door hier voor een ronde tafel te kiezen voeg je wat zachtere lijnen toe.

Door twee opties te laten zien word het wat makkelijker om keuzes te maken als je voor een grote verbouwing staat. De 3d impressies versterken dat nog meer doordat je daar goed kunt zien wat verschillende hoogtes in de zichtlijnen met je interieur doen.