Afgelopen zomer verzorgde ik tijdelijk de verkoopstyling voor de makelaars van van Egmond van Hirtum. Daarvoor kwam ik ook bij mensen over de vloer die voor hun nieuwe huis nog wel wat hulp konden gebruiken bij de inrichting.  Dus in het najaar ben ik samen met hen naar het toekomstige huis gegaan en hebben we gekeken wat er precies nodig was. Aan de hand van dit gesprek heb ik een kleuradvies voor deze familie gemaakt. Hieronder zie je een aantal bladen van de presentatie die ik bij hen gegeven heb om een impressie te geven van het kleuradvies.

01

Moodboard

Op dit moodboard zie je duidelijk terug dat we voor een op de natuur geïnspireerd kleurenpalet gaan. Een rustige basis, maar wel met de toevoeging van gedurfde tinten blauw. De huidige vloer, een stenen vloer met verschillende tinten crème en een vleugje terracotta, blijft en daar heb ik het kleurenpalet dus op aangepast.

02

Kleurenpalet

Kleuren komen op de computer altijd anders over dan in het echt dus ik probeer altijd echte kleurstalen mee te nemen naar de presentatie. Op deze manier heb je gelijk een overzicht van het totaalplaatje en zie je of de sfeer je aanspreekt.

03

Plattegrond

Op deze plattegrond staat aangegeven welke kleur op welke muur moet komen, op deze manier kan de schilder zo aan de slag!

04

Kleuradvies meubels

Dit gezin wilde ook graag een kleuradvies voor de meubels. In dit geval hoefde ik geen specifieke meubels uit te zoeken maar gaat het puur om de kleuren en materialen van de nieuwe meubels. Ik adviseerde voor dit plan een cognackleurige bank en stoelen en licht eiken voor alle houten meubels. Deze kleuren passen ook weer mooi bij de bestaande vloer.

Het kleuradvies werd heel enthousiast ontvangen. Ze waren erg benieuwd waar ik mee zou komen maar gaven aan dat ik heel goed naar ze heb geluisterd. Ze gaan met dit advies op pad voor nieuwe meubels en zodra ze de sleutel krijgen aan de slag met de kleuren op de wanden.