Tijdens een verhuizing sta je altijd voor heel veel keuze’s:

Wie gaat waar slapen, wat doen we met de keuken, zijn de vloeren nog goed, welke gordijnen hebben we nodig…

En natuurlijk: Welke kleuren gaan we gebruiken?

De nieuwe bewoners van een fijn rijtjeshuis in Valkenburg konden hier ook wel wat hulp bij gebruiken en dus ging ik voor ze aan de slag met een kleuradvies voor de woonkamer, hal en een aantal slaapkamers.

01

Woonkamer/ eethoek

Het uitgangspunt voor dit kleuradvies waren een paar rollen vintage behang die de bewoners zelf al hadden uitgezocht. Maar op welke plek ze de verschillende soorten behang wilden hebben was nog niet duidelijk.

We kozen voor de woonkamer voor een bloemenbehang met warme maar heldere kleuren. Daarbij stelde ik een kleurenpalet samen voor de overige wanden.

02

Ouderslaapkamer

De ouderslaapkamer kreeg een donkerder behang met fijne bloemetjes voor een knusse sfeer. Voor een andere wand koos ik een terraroze kleur uit die ook in het behang terug te vinden is. Achter het bed word en wand met houten latjes gemaakt, deze krijgen een rustige, lichte tint. Het kozijn en de deur worden donkergroen geschilderd. Op deze manier komen alle kleuren uit het behang terug om eenheid te creƫren.

Verder bepaalden we nog welk behang er in de hal gebruikt gaat worden en heb ik een aantal kleurnummers opgezocht voor wat andere ruimte’s in huis. Hiermee kunnen ze direct aan de slag om van dit huis een echt thuis te maken!