Interieuradvies Basis Voorhout

Om de start van Studio Leve te vieren gaf ik op Instagram en Facebook een Interieuradvies Basis weg. Joyce was één van de twee gelukkige winnaars. De prijs kwam als geroepen want ze had net een prachtig oud huis gekocht waar nog heel wat moest aan gedaan moest worden. Na het bekijken van de woning en het bespreken van haar wensen ging ik aan de slag met een kleuradvies en indelingsplattegrond voor de woonkamer. En als verrassing voor haar tienerdochter wilde ze ook nog dat ik een plan voor haar slaapkamer zou maken, superlief toch!?

01

Moodboard Woonkamer

Voor de woonkamer wilde Joyce graag een rustige basis neerzetten maar wel graag met gebruik van kleur. De bestaande donkerbruine meubels verhuizen mee dus daar moest rekening mee worden gehouden.

02

Indelingsplattegrond Woonkamer

Ik maakte 3 verschillende indelingen voor de woonkamer zodat je goed kunt zien wat een opstelling doet voor de ruimte. Meestal zie je dan ook gelijk wat je wel of juist niet handig vind qua looproute bijvoorbeeld. We kozen uiteindelijk voor de optie die je hiernaast ziet. Op deze manier word de ruimte optimaal benut en heb je een knus zitgedeelte én een plek om lekker rustig alleen te zitten.

03

Kleurplattegrond

Op deze plattegrond zie je precies welke kleuren er op de muren moeten komen. Op deze manier weet je zeker dat de juiste muur in de juiste kleur geschilderd word. Omdat de woonkamer uitkijkt op de bollenvelden koos ik voor een donkere kleur als omlijsting van de ramen zodat alle aandacht uitgaat naar het mooie uitzicht. Doordat ik voor een natuurlijke groene kleur heb gekozen geeft het ook een mooi rustig beeld. De linkermuur moest wit worden in verband met de beamer die daar geplaatst word. Voor de overige muren koos ik een zachte kleur groen uit die mooi past bij het donkere groen en niet flets afsteekt bij het wit. Alle kozijnen zijn friswit geschilderd.

04

Plantenadvies Woonkamer

Voor dit Interieuradvies maakte ik ook een Plantenadvies. Naar aanleiding van de wensen zocht ik planten uit die bij de sfeer en de ruimte passen. Hierbij kijk ik ook naar de moeilijkheid qua verzorging en de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft.

05

Moodboard Tienerkamer

De dochter van Joyce is een stoere meid die van voetbal en de natuur houdt. Ze wilde absoluut geen roze of paarse kamer. De meisjeskamer die ze nu nog had mocht plaatsmaken voor een kamer waar ze lekker met haar vriendinnen kan kletsen en rustig haar huiswerk kan maken. Ze was dan ook superblij met dit moodboard!

06

Productvoorstel Tienerkamer

Voor de tienerkamer maakt ik een kleuradvies en een voorstel voor meubels en accessoires. Hiernaast zie je één van de voorstel pagina’s met een wandmeubel/bureau en bijpassende accessoires.