Het afgelopen half jaar heb ik met heel veel liefde en plezier meegewerkt aan het realiseren van de nieuwbouwwoning van gezinshuis Alas in Voorhout. Jaap en Janneke vroegen mij om mee te denken over de verlichting van zowel het huis waar zij zelf zouden gaan wonen als voor de studio’s en de daarbij behorende gemeenschappelijke ruimtes. Een megaproject dus waarvoor ik uiteindelijk meer dan 70 lampen heb uitgezocht en aangeschaft!

 

We begonnen met het doornemen van de wensen qua stijl maar ook qua functionaliteit. Waar moest verlichting komen die automatisch aangaat en waar was er alleen sfeerverlichting nodig? Aan de hand daarvan ben ik aan de slag gegaan met de plattegronden en heb ik voor elke ruimte bepaald welk soort verlichting er moest komen.

Aangezien er ook slimme verlichting nodig was heb ik ook dat meegenomen in mijn advies en heb ik alle functionaliteiten uitgezocht en toegepast. En ook de verlichting voor de badkamer heb ik meegenomen in het advies.

 

Toen alle verlichting eenmaal op een rijtje gezet was ben ik de armaturen uit gaan zoeken. De keuze is natuurlijk enorm dus extra fijn dat ik na onze gesprekken precies wist wat ze mooi vinden! Het is een fijne mix geworden van rotan wandlampen, strakke spots, hanglampen van gevlochten leer en pastelkleurige hanglampen van metaaldraad. Natuurlijke materialen en kleuren waren het uitgangspunt.

Het Gezinshuis is nu helemaal klaar en de eerste ouders en kinderen hebben er hun plekje gevonden. En wat is het een heerlijke, warme en fijne plek geworden!

Ps. Ben je benieuwd geworden naar Gezinshuis Alas? Neem dan zeker even een kijkje op de website!

De foto’s zijn gemaakt door Maria Anne fotografie.