Eind 2023 kreeg ik van Theo Mulder bv de opdracht om het interieurontwerp te maken voor de verbouwing van de receptie en de kantoren. Sinds de bouw, begin jaren ’80, was hier nagenoeg niets meer aan veranderd dus het werd hoog tijd om de boel te moderniseren. Na de wensen en mogelijkheden te hebben besproken met de directie en de aannemer ging ik aan de slag. Er was wel haast bij deze keer want al in januari werd er begonnen met het slopen van de binnenmuren.

Van ontwerp naar eindresultaat

Dit was natuurlijk geen probleem, de wensen waren duidelijk dus het ontwerp werd al snel goedgekeurd. Omdat ik tijdens het hele verbouwproces nauw betrokken was konden er altijd ter plekke nog dingen worden aangepast. Ik was contactpersoon voor alle mensen die aan deze verbouwing werkten. Van de aannemer tot de schilder en van de tegelzetter tot de sloper en de elektricien. Bijna dagelijks was ik op de vloer te vinden om te kijken hoe het ervoor stond en daardoor kon ik de meeste vragen dus ook gelijk beantwoorden. Dit zorgt uiteindelijk natuurlijk voor het beste eindresultaat!

De receptie is ruimer opgezet dan in de oude situatie. Zo is er ruimte ontstaan voor een extra grote tafel waar mensen even op hun afspraak kunnen wachten. Op de achterwand is een foto van het eerste pand van Theo Mulder geplaatst, dit geeft gelijk de lange geschiedenis van dit ruim 100 jaar oude bedrijf weer. De combinatie van historie en de nieuwe moderne inrichting laten zien dat Theo Mulder klaar is voor de toekomst!

Het creatieve hart

Achter de receptie vindt je het creatieve hart van het bedrijf: de reclame afdeling. Er is een doorgang gecreëerd naar de verwerkings- en printruimte waardoor alles voor deze afdeling nu dicht bij elkaar geplaatst is. In deze ruimte plaatsten we ook een pantry voor een snel bakje koffie of een glaasje water. De oude toiletten zijn helemaal leeg gesloopt en opnieuw opgebouwd, het zijn nu frisse en lichte ruimtes geworden.

Naast de werkplekken van de reclame zat vroeger de koffiekamer. Doordat we de deur hebben verplaatst konden we hier één van de directiekamers van maken. Dicht bij de werkvloer maar wel met genoeg privacy om bijvoorbeeld gesprekken met klanten te voeren.

Het hele trappenhuis is aangepakt. Al het houtwerk is zwart geschilderd, de wanden zijn strak gestuukt en voorzien van dezelfde basiskleur die door het hele pand gebruikt is om er een mooi geheel van te maken.

Compleet vernieuwde bovenverdieping

Boven zijn ook meerdere wanden verplaatst om de ruimtes efficiënter te kunnen gebruiken. Er is daardoor ruimte gekomen voor een tweede directiekantoor, een vergaderruimte, een kantoor voor de HR medewerkers en een groot kantoor voor de werkvoorbereiders en leidinggevend personeel. Deze ruimtes worden van elkaar gescheiden door grote glaswanden met stalen kozijnen wat de ruimtelijkheid nog eens extra benadrukt. Hierdoor komt er ook veel meer daglicht binnen dan in de oude situatie. Dat zie je ook terug in de lange hal die zich in het midden van de bovenverdieping bevindt. Eerder voelde dit als een lange, smalle en donkere gang. Door al het glas, de vloer met de extra brede planken en de juiste verlichting is dit een hele lichte en ruime ruimte geworden.

Naast het ontwerpen van alle ruimtes heb ik voor dit project ook alle materialen uitgekozen, de kleuren bepaald, het licht- en plafondplan gemaakt, de plek van de stopcontacten, datapunten en lichtschakelaars bepaald, de verlichtingsarmaturen uitgezocht en alle meubels en accessoires uitgezocht en aangeschaft. Doordat ik al deze details mocht bepalen is het uiteindelijk een kloppend geheel geworden en is het minstens zo mooi geworden als ik van tevoren voor ogen had! Ontzettend trots ben ik op dit mooie project!

Photocredits: JellieShoots